НОВИНИ

11-09-2021

ХХІІІ Мельпомена Таврії. День 8

Передостанній день ХХІІІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» запам’ятався яскравим майстер-класом, цікавими творчими зустрічами та читками п’єс, показом фільму та чотирма виставами основної програми!

Цього дня театрали на великій сцені дивилися «Трамвай "Бажання"» за мотивами п’єси Т. Вільямс у виконанні акторів Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка. Сцену театру ляльок віддали Народному драматичному театру з Чернівців, артисти якого привезли спектакль за книгою Х. Венгринюк «Про мого білого старого качура». 

Й одночасно у театрі-кафе бачили «Сни Аліси» за твором Л. Керрола від театр-лабораторії «Афини» - мікросцена Київської академічної майстерні театрального мистецтва «Сузір’я», а на «Сцені під дахом» - «Зозулю» за повістю В. Шевчука Українського малого драматичного театру.

Восьмий став останнім днем роботи освітньої платформи та літературної сцени. Працювали на повну – відбувся 5-годинний майстер-клас від хореографа-постановника, танцюриста Костянтина Томільченка. А також у науковій бібліотеці Херсонського державного університету, Літературному відділі краєзнавчого музею та Ампірі відбулися творчі зустрічі із драматургами Недою Нежданою й Олегом Миколайчуком, а також читки п’єс авторів за участі творчих херсонців. Закрили літературну сцену безкоштовним показом рейтингового кінофільмом за п’єсою Наталії Ворожбит «Погані дороги».

Фото: Віктор Братан, Дар'я Вєрнікова, Альона Мовчан