На другий день «Мельпомени» задіяли нову локацію

19 травня

18 травня стартував другий день ХХІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Розпочався цей чудовий творчий день з презентації антології актуальної драми «Лабіринт із криги та вогню» про Революцію Гідності і гібридну війну. Презентацію влаштували сучасні українські драматурги, упорядники антології Неда Неждана та Олег Миколайчук. Цього дня організатори задіяли нову локацію – ресторан Corbett. У великій залі ресторану херсонці та гості міста змогли не лише ознайомитись з книгою, а й поспілкуватися зі своїми кумирами.

Наступним театральну естафету перейняв  один із творців легендарного творчого літоб'єднання "Бурлеск - Балаган - Буфонада". Лауреат премії Фонду Гелен Щербань-Лапіка Олександр Ірванець. На базі ДКС письменник зачитав свою п’єсу .  «Once upon the time in America»/«Якось в Америці».  П’єса справила на херсонців неабияке враження. Олександр Ірванець не лише зачитав своє творіння, а й розкрив деякі секрети написання цієї п’єси.

О п’ятій годині велику сцену Херсонського театру «захопила» творча команда «Республіканського театру білоруської драматургії», яка презентувала виставу «Полювання на себе». Білоруси розповіли історію про звичайного чоловіка зі звичайним прізвищем, який блукає в лабіринті власної свідомості.  Режисер вистави – заслужений артист України Стас Жирков. 

Наступною засяяла сцена під дахом. Тут національний академічний театр імені Івана Франка зіграв виставу «Буна». Режисер-постановник, художник-сценограф, художник по костюмах та автор збірної музики - Давид Петросян. Глядачі з Херсона перемістилися в Буковину. Цікавим фактом є те, що під час створення вистави, актори разом з режисером місяць жили в буковинському селі. Спостереження за місцевими мешканцями та поколінням, якому за дев'яносто, дослідження автентичних пісень, традицій та моделей взаємодії - команда і спробувала змалювати у своїй роботі. У виставі звучить жива музика. Від автентичних пісень різних регіонів країни глядачі були в захваті.

 Вдруге за конкурсний день заслужений артист України Стас Жирков презентує свою режисерську роботу. На цей раз на сцені театру-кафе виступили актори Київського академічного театру «Золоті ворота». Вистава «Отелло/Україна/Фейсбук» має цікаву історію, адже крім драматургів Павла Ар’є та Марини Смілянець над п’єсою працювали і актори, які потім грали її на сцені. Це справжні історії справжніх людей, об’єднані тематичною лінією, яка близька кожному українцю. Щоб бути в курсі подальших заходів фестивалю слідкуйте за нами на офіційному сайті та у соцмережах. З театром у серці!