«Disko Show» та «Video Mapping»: грандіозне відкриття «Мельпомени»

18 травня

17-го травня, відбулось урочисте відкриття ХХІ Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Як і обіцяли організатори відкриття було грандіозним.  У першій половині дня оргкомітет зустрічав гостей, які подолали не один кілометр, щоб побувати на фестивалі. Щоб закордонні гості запам’ятали херсонський колорит у повному обсязі оргкомітет влаштував екскурсію до літературного музею-квартири письменника Бориса Лавреньова. Саме в приміщенні музею пройшла презентація роману сучасного українського письменника Віктора Вальда «Меч Сагайдачного».

Потім у Херсонському театрі на сцені під дахом турецький автор Озен Юла за допомогою херсонських акторів провів читку п’єси «Місячна бентежність».

Після творчих зустрічей у кафе-театрі пройшла грандіозна  прес-конференція, яка присвячена відкриттю фестивалю. Конференція супроводжувалась гімном «Мельпомени» у виконанні артистів театру. «Мельпоменою» У цьому році стала заслужена артистка України Тетяна Проворова. Оргкомітет на чолі з генеральними директором – художнім керівником Херсонського театру Олександром Книгою розповів журналістам про всі сюрпризи, які приготували для херсонців та гостей міста. 

Цього року фестивальна програма відкрилася прем’єрою вистави Лінаса Зайкаускаса за мотивами п’єси Івана Франка Месхетинським драматичним театром. «Украдене щастя». Особливістю вистави було те, що її грали грузинською мовою. Своєрідною родзинкою став колоритний музичний супровід, який забезпечили артистки-вокалістки Херсонського театру. Після порції запального грузинського темпераменту на театралів чекало неймовірне дійство – карнавальна хода вулицями міста, в якій приймали участь більше двох тисяч людей. Буквально за годину сірі вулиці Херсона заграли яскравими театральними барвами.

На завершення першого фестивального дня організатори підготували  запальну вечірку  – «Melpomena Disko Show». Під час вечірки виступали різні творчі колективи, від виступу яких глядачі не лише отримували задоволення, а й своєрідний стимул до нових звершень. Крім яскравих номерів та запальних танців, на херсонських модниць чекав сюрприз. Херсонська дизайнерка Олександра Сікоєва (KNIGA art studio), влаштувала показ своєї колекції. Цього вечора будівля Херсонського театру ненадовго змінила свій вигляд, завдяки яскравому «Video Mapping Show». Щоб бути в курсі подальших заходів фестивалю слідкуйте за нами на офіційному сайті та у соцмережах. З театром у серці!