Епатаж, бурхливі емоції, сльози на очах: третій день «Мельпомени»

20 травня

19 травня стартував третій день Міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії». Першою цього дня запрацював майданчик ДКС. Саме там свідомий сучасний український драматург Олександр Мардань провів майстер-клас «З чого починається п’єса. У театрах більш ніж 200 міст, в 12 країнах світу йдуть його п'єси. У рідній Україні став Лауреатом премії імені Гоголя. Один з найбільш затребуваних драматургів України. Глядачі чудово сприйняли майстер клас неординарного одеського драматурга та задали йому питання, які їх тривожили. 

Згодом на великій сцені Херсонського театру Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр презентував виставу «Жайворонок». Зі сцени глядачам розповіли давню та дуже відому історію про  селянку, яка вставши на чолі французької армії, за рік змінила хід Столітньої війни між Англією і Францією. Мова йде про легендарну Жанну Д'Арк, яка підняла народ на переможну боротьбу з окупантом, судить натовп комедіантів не здатних оцінити всю велич її подвигу.

Цього дня з’являється нова та на перший погляд незвична, але в той же момент дуже символічна локація – Херсонський Храм Святої Трійці. Саме тут заслужений артист України, актор драми Херсонського театру Сергій Михайловський зіграв моновиставу за твором Лесі Українки «Юда». Режисер вистави – заслужений діяч мистецтв України, головний режисер Херсонського театру Сергій Павлюк. 

Також в цей час Херсонський академічний театр ляльок захопила дика театральна хвиля. Тому що саме тут дуже відомий всім «Дикий театр» зіграв свою виставу за п’єсою Мартіна Макдони «Кицюня». Як сказала арт-директорка театру Ярослава Кравченко, ця вистава має помітку 21 + не рекомендована до перегляду людям з хиткою психікою, глибоко вагітним жінкам і любителям котиків. Судячи з повного залу можна сказати, що психіка наших херсонців дуже стійка і любителів нового, яскравого та епатажного дуже багато.

 Глядачам розповіли історію про жорстокого і безжалісного вбивцю, що тримає у страху всю Ірландію. Він не знає ні пощади, ні сентиментів. І є лише одна істота у цілому світі, до якої він має справжні почуття. Але з нею стається біда, і під приціл месника-м’ясника потрапляє цілий острів. Вистава містить сцени насилля, жорстокості, нецензурну лексику у великому об'ємі.

В той час як Дикий театр шокував херсонців та глядачів міста своєю виставою на сцені театру-кафе Херсонського театру глядачам презентували виставу, яка народилася від спільного проекту Молдови та Ізраїля - «А ми один для одного - тіні».  Перед театралами постала картина неймовірного та шаленого кохання в шлях, якого увірвалась тяжка доля.

На сцені під дахом Азербайджанський державний драматичний театр в місті Гянджа презентував неймовірно емоційну виставу за п’єсою Нодара Думбадзе «Hellados». Вистава про дружбу, любов до батьківщини та сімейні цінності. В кінці вистави з очей наших глядачей лилися сльози вони переживали та чудово розуміли акторів, які виступали на сцені. Щоб бути в курсі подальших заходів фестивалю слідкуйте за нами на офіційному сайті та у соцмережах. З театром у серці!